Форум Всеукраїнської інтернет-олімпіади NetOI

На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою

Ви не зайшли.

#1 2024-10-23 22:43:52

Мишка
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-21

Якщо у дитина застуда - що робити (Дніпро)?

Привіт! Порадь, будь ласка, що робити, якщо в дитини застуда? Мій малий вже другий день температурить, ніс закладений, кашляє. Лікар, звісно, виписав кілька ліків, але я хвилююся, чи не варто ще щось додати або зробити. Чула, що важливо давати багато пити і слідкувати за тим, щоб кімната добре провітрювалася, але, можливо, є якісь ефективні домашні методи, які можуть допомогти полегшити симптоми? Я взагалі трохи розгублений, бо це вперше, коли він так сильно захворів.

Поза форумом

#2 2024-10-23 22:45:12

eliseenko
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-10

Re: Якщо у дитина застуда - що робити (Дніпро)?

У нас двоє дітей, і кожна застуда завжди викликає багато переживань. Що я роблю? По-перше, обов'язково слідкую, щоб дитина пила багато теплої рідини — чай, відвари ромашки або шипшини. Це допомагає зняти інтоксикацію і підтримує імунітет. По-друге, постійно зволожую повітря в кімнаті — це дійсно полегшує дихання. А ще завжди ставлю в ліжко подушку під кутом, щоб дитині було легше дихати уві сні. З ліків даю тільки те, що призначив лікар, але ще використовую перевірені засоби для полоскання горла та промивання носика сольовим розчином. І, звісно, ніколи не використовую сильні ліки без консультації педіатра.

Поза форумом

#3 2024-10-23 22:46:02

Мишка
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-21

Дякую за пораду! Тепер точно зроблю все можливе, щоб він більше пив і поставлю додаткову подушку під час сну. Щодо сольових розчинів для носа — це гарна ідея, я спробую. А ти не користувалася якимись противірусними препаратами для дітей? Чесно кажучи, я не зовсім розумію, коли їх потрібно давати і чи вони справді працюють. Дехто каже, що без них не обійтись, а інші — що це все зайве і варто просто чекати, поки організм сам поборе вірус.

Поза форумом

#4 2024-10-23 22:48:10

eliseenko
Олімпієць
Зареєстрований: 2024-10-10

Щодо противірусних препаратів для дітей у Дніпрі https://receptika.ua/ua/protivovirusnye … etey/dnepr   , тут важливо не поспішати і завжди консультуватися з лікарем. У моєму випадку педіатр іноді призначав їх на початковій стадії застуди, особливо якщо бачив, що це може бути вірусна інфекція. Такі препарати допомагають організму швидше боротися з вірусом, але не завжди вони потрібні. Якщо застуда протікає без ускладнень, то інколи краще просто забезпечити дитині спокій, багато пити і правильний догляд. Противірусні препарати для дітей зазвичай використовуються при більш серйозних симптомах або у разі ускладнень, але без призначення лікаря краще їх не давати.

https://i.postimg.cc/tJgd7Sz9/22-08-2024-125816.jpg

Поза форумом

Нижній колонтитул