На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Неужели длинная арифметика?
Поза форумом
Egorova написав:
Неужели длинная арифметика?
Скорее да, чем нет...
Поза форумом
100%
Поза форумом
Palamar написав:
100%
Написавши у попередньому повідомленнні
Присяжнюк А.В. написав:
Скорее да, чем нет...
малось на увазі, що ТАК, але не у всіх випадках.
Мова Pyton (Пітон чи Пайтон - як хто звик) дозволяє обійтись і без довгої арифметики...
Поза форумом
Присяжнюк А.В. написав:
Palamar написав:
100%
Написавши у попередньому повідомленнні
Присяжнюк А.В. написав:
Скорее да, чем нет...
малось на увазі, що ТАК, але не у всіх випадках.
Мова Pyton (Пітон чи Пайтон - як хто звик) дозволяє обійтись і без довгої арифметики...
Ну, спробуйте написати на Pyton і відправити!
Поза форумом
Система "розуміє" розв'язки на python. Для прикладу - текст розв'язку однієї з задач 1-го туру
Задача milytary (код мови py )Мажете перевырити в он-лайн.
N = raw_input()
S = [int(x) for x in raw_input().split()]
max_length = length = 0
if len(S) >= 3:
A = S[0]
B = S[1]
for C in S[2:]:
if A < B > C or A > B < C:
length += 1
if length > max_length:
max_length = length
else:
length = 0
A = B
B = C
if max_length > 0:
max_length += 2
print max_length
Palamar написав:
Так я так і зробив...
Поза форумом
Присяжнюк А.В. написав:
Palamar написав:
Так я так і зробив...
Учнів також будите вчити писати на Pyton? (На скільки я знаю його на учнівських олмпіадах не дозволяють)
А я формулу знаю, але ще не писав, хоча буду на С++ чи Pascal!
Поза форумом
Palamar написав:
Учнів також будите вчити писати на Pyton? (На скільки я знаю його на учнівських олмпіадах не дозволяють)
Шановний колего! Да пишіть на чому хочете...
А учні самі вчать те, що вважають за потрібне, і щоб від них не відставати, потрібно і самому постійно розширювати свій репертуар.
Яскравий приклад - анімаційні картинки в ситемі e-olimp мої учні роблять з використанням влаштованої у флеш мови програмування, яка є сумішшю багатьох мов, причому дещо схожою на той же Пітон. Але їм подобається і у них гарно получається - прийшлось і самому вчити.
Результат - тепер читається у спецкласах курс "Флеш-анімація та програмування", причому цей спецкурс хочуть всі, хоча тут і є програмування - але це вже прикладне програмування з постійним використанням графіки і анімації.
"Хорошо знать иностранный язык - сказала, облизываясь, Лиса, выходя из курятника... " - так що довільна нова мова у заваді не стане...
Відредаговано Присяжнюк А.В. (2009-07-30 19:47:30)
Поза форумом
Palamar написав:
Присяжнюк А.В. написав:
Palamar написав:
Так я так і зробив...
Дана задача РОЗРАХОВАНА НА ТЕ, щоб учасник використав базові алгоритми роботи з довгими числами. З цією метою відповідні теми включено до дистанційного курсу (принагідно нагадаю навчально-методичних характер перших двох турів). Але як можливий варіант "обминути" "довгу" арифметику розглядається Python. Він є лігітимною мовою на Всеукраїнських Інтерент олімпіадах NetOI, і для вивчення не важчій, ніж, наприклад С++, тому учні оволодівають ним достатньо швидко самостійно, особливо, якщо знає С/С++.
А вчителю..."що знаєш, за плечима не носиш"
Виходить fib^2;
Поза форумом