На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Кінці намиста зв'язані, тобто намистини розташовані по колу?
Поза форумом
guest1 написав:
Естественно.
Естественно, означає природньо, тобто це в природі завжди так, а тут відповідь на таке питання повинно дати жюрі, адже в їх задачах не все "естественно".
Поза форумом
Я не зрозумів.. В умові задано намисто, яке вже розірване, чи ми повинні вибрати найоптимальніший спосіб і розірвати там, де нам подобається?!
Поза форумом
Приклад входу/виходу є частиною умови.
Виходить відповідь 3 якщо вважати що намисто вже розірване? Наскільки я розумію, ніяк не виходить. Висновок -- трактування що намисто вже розірване неправильне.
Поза форумом
Ilya Porublyov написав:
Приклад входу/виходу є частиною умови.
Виходить відповідь 3 якщо вважати що намисто вже розірване? Наскільки я розумію, ніяк не виходить. Висновок -- трактування що намисто вже розірване неправильне.
А "руйнувати" неправильні уявлення учасників, якщо умова задачі сформульована однозначно, означає ДАВАТИ ПІДКАЗКУ. Тому журі НЕ БУДЕ відповідати на подібні питання!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Читайте умову, панове, аналізуйте контрольні приклади, що є її частиною (вже було сказано) і задавайте питання лише в випадку, коли умова допускає подвійні трактування (ми намагаємося цього уникати)
Поза форумом
а колір який видаляти можна вибрати на свій смак?
Поза форумом
За умовою задачі: "Намисто складається з намистин 4-х кольорів. Власниця вирішила залишити лише 3 кольори.". Тому маємо видалити один колір, який видаляти... Той, видаляючи який, потрібно зняти найменшу кількість намистин, як я розумію!
Поза форумом