На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Задаем вопросы по этой задаче здесь.
Поза форумом
а К надо самому выбирать или как?
Поза форумом
Cris написав:
а К надо самому выбирать или как?
все уже не надо, невнимательно прочитал условие
Поза форумом
Якщо король стоїть на краю, то йому потрібно 0 ходів. Відповідь - 1.
Поза форумом
При відправленні розвязку на перевірку в режимі он-ліне пише сталася технічна помилка хай йому ну і шо це таке?
Відредаговано Bk (2010-11-02 20:01:43)
Поза форумом
Я ніколи в житті не грала в шахи, тому прошу розповісти мені як ходить шаховий король.
Поза форумом
NastjaL написав:
Я ніколи в житті не грала в шахи, тому прошу розповісти мені як ходить шаховий король.
Я вже відповів Насті усно, ала на випадок, якщо ще у когось виникне бажання задати подібне питання на форумі, повідомляю, що шаховий король може робити хід на одну клітинку у довільну із довільних сусідніх клітинок.
Відредаговано Присяжнюк А.В. (2010-11-11 11:26:50)
Поза форумом
А що, ходи шахового короля є якоюсь таємницею, і під час ЗАОЧНОГО туру нема можливості взнати це з якихось інших джерел?.. Наприклад, http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% … 5%D0%B8%29
На олімпіадах з інформатики учасники мають право задавати питання, але конкретно це питання, на мою думку, можна було б виправдати тільки під час очного туру (коли не можна ні з ким розмовляти).
Поза форумом
Ilya Porublyov написав:
А що, ходи шахового короля є якоюсь таємницею, і під час ЗАОЧНОГО туру нема можливості взнати це з якихось інших джерел?.. Наприклад, http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% … 5%D0%B8%29
На олімпіадах з інформатики учасники мають право задавати питання, але конкретно це питання, на мою думку, можна було б виправдати тільки під час очного туру (коли не можна ні з ким розмовляти).
Шановний Ілля Миколайович!
По-перше, у мене учням заборонено "гуляти" по Інтернету де вони захочуть і вони мають доступ лише до певних сайтів, які пропускає проксі. Вікіпедія у той перелік не входить...
По-друге, невже від того, що я відповів, комусь стало гірше?
Да й по великому рахунку, якщо бути до кінця принциповим, тут як раз "недопрацювання" автора умови задачі, оскільки вміння грати в шахи не входить в перелік обовязкових знань учня, хоча таке вміння, на мою думку, є бажаним, оскільки розвиває логічне мислення.
А учениця не запитала мене напряму, а запитала на форумі - я відповів їй усно, а потім "счёл целесообразним" дати відповідь і на форумі.
Якщо Ви вважаєте, що це було зайвим - можете видалити мою відповідь.
З повагою - А.В.Присяжнюк
Поза форумом
це не інтернет-олімпіада, а збірка тупорилих "програмістів", які хочуть показати, що вони тут "розумніші" всіх і займуть перше місце
а також ці недоречні і грубі коментарі ..... =__(
не подобаються завдання/умови/мова/технічне забезпечення і т.д.? - вас ніхто не змушує брати участь у цій олімпіаді
якщо організатори і допустили якусь помилку - вкажіть на неї, але коли це доходить до абсурду ...
Поза форумом
Bk написав:
це не інтернет-олімпіада, а збірка тупорилих "програмістів", які хочуть показати, що вони тут "розумніші" всіх і займуть перше місце
а також ці недоречні і грубі коментарі ..... =__(
не подобаються завдання/умови/мова/технічне забезпечення і т.д.? - вас ніхто не змушує брати участь у цій олімпіаді
якщо організатори і допустили якусь помилку - вкажіть на неї, але коли це доходить до абсурду ...
Про які саме коментарі ти говориш?!
Поза форумом
...Щось я не зрозумів:
Спочатку кажуть: "...количество строк строк m..."
А потім додають: "...координаты короля - номер строки x (1<=x<=m)..."
...Зазвичай x - це номер стовпчика... А якщо саме це мали наувазі, то тоді в умові помилка...
...Думаю, що це не впливає на відповідь.
Поза форумом
А якщо король вже опинився на краю дошки?? тоді відповідь 2??
Поза форумом
alexo написав:
А якщо король вже опинився на краю дошки?? тоді відповідь 2??
За Нуль ходів король зможе попасти тільки на ту клітину, на якій він стоїть. Відповідь: 1.
Тільки ти навіщо питаєш, якщо вже по правилам здавати не можна, чи один із тих кто тільки сьогодні зарєєструвався?
Відредаговано programist (2010-11-21 10:45:35)
Поза форумом
дуже дякую
Поза форумом