На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Dim_ov, ну подумайте: якщо вам потрібно, щоб в сумі було 777 прогулянок, а ви зробили 666 прогулянок, то скільки ще прогулянок Вам потрібно, щоб песик був задоволений?
Поза форумом
Ні, просто намагаюся допомогти Вам з вирішенням Вашого питання
Поза форумом
Тоді перечитайте уважно умову, особливо в ось цьому місці
Умова написав:
щонайменше K прогулянок за будь-яких два послідовних дні, щоб бути щасливими
Обмеження задачі допускають вхідні дані, у яких менше двох днів. Що в такому випадку виводити, в умові не вказано. І це не очевидно.
Поза форумом
Добре, я погоджуюсь з Вами. Тоді чому не вважати, що є наступний (2-ий) день, на який заплановано 0 прогулянок? Можливо, це більш правильна постанова даного прикладу
Поза форумом
Dim_ov написав:
Обмеження задачі допускають вхідні дані, у яких менше двох днів. Що в такому випадку виводити, в умові не вказано. І це не очевидно.
1 777
666
Ser написав:
... чому не вважати, що є наступний (2-ий) день, на який заплановано 0 прогулянок? ...
У будьякому разі умова задачі не передбачає відсутності розв'язку при коректних вихідних даних.
Отже, ящо дані 1 777 666 є коректними (а за умовою вони є коректними), то єдино можливим розв'язком буде 111.
А для 1 666 777 роза'язком, очевидно, буде 0.
Інших варіантів, здається, немає.
Відредаговано LVV (2018-11-06 05:20:21)
Поза форумом
Ser написав:
Тоді чому не вважати, що є наступний (2-ий) день, на який заплановано 0 прогулянок?
Можна так вважати. А можна вважати, що Вася після закінчення плану починає його спочатку. А можна вважати, що після закінчення плану Васі настає апокаліпсис і песик разом в Васильком помирають щасливими. А можливо апокаліпсис їх засмутить і вони помруть нещасними, незалежно від кількості прогулянок. Можна багато чого вважати, питання лише в тому, щоб автор задачі вважав так само.
От я і намагаюся дізнатися позицію автора.
LVV написав:
Отже, ящо дані 1 777 666 є коректними (а за умовою вони є коректними), то єдино можливим розв'язком буде 111.
Не єдино можливим. В задачі задані лише обмеження на мінімально необхідну кількість прогулянок за 2 дні. За 1 день кількість може бути меншою і песик при цьому залишатиметься щасливим. І коли у нас всього 1 день у плані, то інтерпретацій того, що відбувається з Васею, песиком і їх психологічним станом, може бути багато різних, як я вже написав вище.
Поза форумом
Dim_ov написав:
В задачі задані лише обмеження на мінімально необхідну кількість прогулянок за 2 дні. За 1 день кількість може бути меншою і песик при цьому залишатиметься щасливим.
По-моему вы сами ответили на свой вопрос. Я не вижу других вариантов.
Поза форумом
ikovrigin написав:
Dim_ov написав:
В задачі задані лише обмеження на мінімально необхідну кількість прогулянок за 2 дні. За 1 день кількість може бути меншою і песик при цьому залишатиметься щасливим.
По-моему вы сами ответили на свой вопрос. Я не вижу других вариантов.
Мені теж цей варіант здається найбільш вірогідним, але як можна побачити вище, деякі люди вважають інакше. Тому й хочеться почути, що думає про це автор.
Поза форумом
Підтримую питання від Dim_ov:
Dim_ov написав:
Якою має бути відповідь при N = 1 і кількості запланованих прогулянок меншій за K?
Наприклад, для тестуКод:
1 777 666
Адже відповідь не є очевидною і не прихована в умові задачі.
Відредаговано LVV (2018-11-14 10:16:29)
Поза форумом
Чому розв'язки задач на PYTHON3 не проходять жодний тест на онлайн-перевірці?
Поза форумом
stanislav написав:
Чому розв'язки задач на PYTHON3 не проходять жодний тест на онлайн-перевірці?
У мене розв'язки всіх задач на PYTHON3 проходять усі тести на онлайн-перевірці.
Поза форумом