На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Це погано. Я в минулому році не брав участі в 4 турі, бо був обл. МАН, та й в цьому, мабуть, не буду через МАН.
Поза форумом
ну з обласной мені повезло, в мене 30.01-2.02
Поза форумом
Насколько мне известно, очный тур 7 февраля. У нас в Киеве из-за него даже перенесли один из туров отборов на всеукраинскую...
ЗЫ: ыыы! тетрис таки на полный балл!
Поза форумом
як в стрімері взагалі може бути таймаут??? в мене 5 тестів таймаут. всі інші пройшли за 0.01 сек(крім останньої - 0.02). може хтось дати тести 1, 7, 12, 16, 17.
Поза форумом
и у меня 7-8 обласная уже 3-й год подряд)), всмысле совпадает с 4-им туром))
Відредаговано Cris (2009-01-22 20:04:49)
Поза форумом
От мені хотілось би дізнатись від журі декілька відповідей (але я розумію, що я їх не отримаю).
Мені от цікаво який в них стоїть проц? Pentium 1, чи що?
В мене перша задача максимальний тест проходить на проці 2.4Ггц, за 0.07с, а тут ТЛ на 0.34, тобто по співвдношенню це виходить приблизно 0.5Ггц на тестуючій машині.
Чи це так важко написати в умові не "без округлення", а "з максимальною точністю", враховуючи, що вже був такий випадок з Нейтером, в правилах не сказано, що я маю перечитати весь форум для участі в олімпіаді.
Чому неможна вимкнути сервер від мережі буквально на 80 * 6 * 1 * 30 сек = 14400 сек = 4 год (це вже якщо на кожну задачу по 30 тестів і ТЛ по 1 секунді), щоб протестувати рішення.
Чи серверу так краще думати, коли одночасно надсилають на онлайн перевірку?
При онлайн перевірці іноді різниця виходить в 5+ балів, чому тоді не ставиться найвища?
Якщо ж тестується розвязок на машині в 0.5Ггц, то можете пояснити, будь-ласка, яка в цьому мета? Привчити олімпіадників (у майбутньому розробників та кібернетиків) програмувати на ЕВМ? Навіть на всеукрі тестували на 2х ядерному проці.
Я просто не можу зрозуміти цих пунктів....
І чесно кажучи на одній з найкращих олімпіад, на мій погляд, ТопКодері на одних і тих самих тестах, программа працює приблизно в 5 разів швидше ніж на Core-2-Quad 2.5Ghz, 4.00GB RAM, тому можливо журі треба зробити якісь логічні висновки звідси?
Поза форумом
В мене в першій немає ТЛ, тільки декілька ВА
Поза форумом
TheEvilOfTheDay написав:
От мені хотілось би дізнатись від журі декілька відповідей (але я розумію, що я їх не отримаю).
В мене перша задача максимальний тест проходить на проці 2.4Ггц, за 0.07с, а тут ТЛ на 0.34, тобто по співвдношенню це виходить приблизно 0.5Ггц на тестуючій машині.
Чи це так важко написати в умові не "без округлення", а "з максимальною точністю", враховуючи, що вже був такий випадок з Нейтером, в правилах не сказано, що я маю перечитати весь форум для участі в олімпіаді.
Чому неможна вимкнути сервер від мережі буквально на 80 * 6 * 1 * 30 сек = 14400 сек = 4 год (це вже якщо на кожну задачу по 30 тестів і ТЛ по 1 секунді), щоб протестувати рішення.
При онлайн перевірці іноді різниця виходить в 5+ балів, чому тоді не ставиться найвища?
Якщо ж тестується розвязок на машині в 0.5Ггц, то можете пояснити, будь-ласка, яка в цьому мета? Привчити олімпіадників (у майбутньому розробників та кібернетиків) програмувати на ЕВМ? Навіть на всеукрі тестували на 2х ядерному проці.
І чесно кажучи на одній з найкращих олімпіад, на мій погляд, ТопКодері на одних і тих самих тестах, программа працює приблизно в 5 разів швидше ніж на Core-2-Quad 2.5Ghz, 4.00GB RAM, тому можливо журі треба зробити якісь логічні висновки звідси?
При чем тут топкодер? Там может и 10^9 операций вложиться в ТЛ, но это не значит что везде такое будет. Само собой в первой задаче ограничения были подобраены так, чтобы решение за NK или еще медленнее не проходило. Есть люди, которые набрали за нее 60, а значит ее было реально решить, просто надо было надеяться не на частоту процессора, а на быстроту своей программы.
Відредаговано kadr (2009-01-22 21:13:55)
Поза форумом
в мене на першій штук 10 тайм-аут при чому саме час 0.08-0.11
облом
Поза форумом
А у меня 7-8 областная по физике... обидно...((
Поза форумом
kadr написав:
TheEvilOfTheDay написав:
І чесно кажучи на одній з найкращих олімпіад, на мій погляд, ТопКодері на одних і тих самих тестах, программа працює приблизно в 5 разів швидше ніж на Core-2-Quad 2.5Ghz, 4.00GB RAM, тому можливо журі треба зробити якісь логічні висновки звідси?При чем тут топкодер? Там может и 10^9 операций вложиться в ТЛ, но это не значит что везде такое будет. Само собой в первой задаче ограничения были подобраены так, чтобы решение за NK или еще медленнее не проходило. Есть люди, которые набрали за нее 60, а значит ее было реально решить, просто надо было надеяться не на частоту процессора, а на быстроту своей программы.
Ну, по перше, я ТК привів для порівняння з професійними олімпіадами, по друге, у тому випадку, якщо моє рішення працює 0.05, то мені, що, сидіти і шукати розвязок за 0.03, якого може і не існувати???
Ну і по третє, на ваше розчарування, я знаю декількох людей у яких складність алогритму приблизно НК, в той час як у мене НК / 2, і в них чомусь не 43, а 50 - 52.
І, взагалі, я писав не тільки про першу задачу, а про округлення...
До речі, там було сказано "без округлення", то може мені треба було вивести відповідь у форматі IEEE, тобто так як воно представлено у пам'яті копмпютера? Це був би найточніший варіант...
Поза форумом
TheEvilOfTheDay написав:
- по поводу ЭВМ - смелые безосновательные суждения вместо разработки максимально эффективного алгоритма; задача тестов - чтобы те у кого решение лучше получили балов больше, а те кто надеется на мультискоростные системы - меньше
- по поводу условий - на форуме несколько раз проскакивала ссылка на пояснение фразы "без округления" и даже конкретно фраза "с максимальной точностью"
- по поводу 5+ балов тоже неоднократно на форуме было пояснение от жури что проверка через он-лайн отличается от основной проверки, балы идут по основной
Поза форумом
TheEvilOfTheDay написав:
Ну, по перше, я ТК привів для порівняння з професійними олімпіадами, по друге, у тому випадку, якщо моє рішення працює 0.05, то мені, що, сидіти і шукати розвязок за 0.03, якого може і не існувати???
Ну і по третє, на ваше розчарування, я знаю декількох людей у яких складність алогритму приблизно НК, в той час як у мене НК / 2, і в них чомусь не 43, а 50 - 52.
До речі, там було сказано "без округлення", то може мені треба було вивести відповідь у форматі IEEE, тобто так як воно представлено у пам'яті копмпютера? Це був би найточніший варіант...
- можешь остановится в поисках решения в любой момент, как только будешь удовлетворен результатом, но скорее всего лучше искать наилучшее до конца (ДА - СИДЕТЬ ИСКАТЬ ЗА 0.03:))))
- ну значит решение у них лучше твоего (опять же задача тестов - разделить)
- ну а цепляться к словам из условия - последнее дело явно
Поза форумом
redman17 написав:
TheEvilOfTheDay написав:
І чесно кажучи на одній з найкращих олімпіад, на мій погляд, ТопКодері на одних і тих самих тестах, программа працює приблизно в 5 разів швидше ніж на Core-2-Quad 2.5Ghz, 4.00GB RAM, тому можливо журі треба зробити якісь логічні висновки звідси?- по поводу ЭВМ - смелые безосновательные суждения вместо разработки максимально эффективного алгоритма; задача тестов - чтобы те у кого решение лучше получили балов больше, а те кто надеется на мультискоростные системы - меньше
- по поводу условий - на форуме несколько раз проскакивала ссылка на пояснение фразы "без округления" и даже конкретно фраза "с максимальной точностью"
- по поводу 5+ балов тоже неоднократно на форуме было пояснение от жури что проверка через он-лайн отличается от основной проверки, балы идут по основной
-по поводу условий: здається, я ж написав, що в правилах не написано, що я повинен читати форум, до того ж постійно. Якщо я написав розвязки ще до Різдва, то я, що повинен перечитувати форум стосовно питань, "яку частину за умовою треба вивести", "чи правильно я зрозумів", "той правий, що, ту виводити....ні він не правий" і подібні дискусі??
-по поводу 5+ балов: в мене чомусь в онлайні проходить інколи на більший бал, ніж в результатах, і до того ж є таке поняття як попадпння процесу в такт процессора і навпаки.
Поза форумом
TheEvilOfTheDay написав:
-по поводу условий: здається, я ж написав, що в правилах не написано, що я повинен читати форум, до того ж постійно. Якщо я написав розвязки ще до Різдва, то я, що повинен перечитувати форум стосовно питань, "яку частину за умовою треба вивести", "чи правильно я зрозумів", "той правий, що, ту виводити....ні він не правий" і подібні дискусі??
-по поводу 5+ балов: в мене чомусь в онлайні проходить інколи на більший бал, ніж в результатах, і до того ж є таке поняття як попадпння процесу в такт процессора і навпаки.
- проте, якщо ти береш участь у звичайному етапі Всеукраїнської олімпіади з інформатики (чи з іншого предмету) задачі розглядаються так, як розуміють їх журі і автори; ніхто не примушує тебе задавати журі питання на таких змаганнях (а форум - це лише спосіб оперативного звязку з журі), проте і не нараховує бали за власне розуміння проблеми;
- розумні слова, але залізний факт - бали виставляються за основною перевіркою, що відрізняються від он-лайн перевірки, апеляції такого роду не розглядаються, усі скарги - за відомою адресою...
Поза форумом
redman17 написав:
TheEvilOfTheDay написав:
До речі, там було сказано "без округлення", то може мені треба було вивести відповідь у форматі IEEE, тобто так як воно представлено у пам'яті копмпютера? Це був би найточніший варіант...- можешь остановится в поисках решения в любой момент, как только будешь удовлетворен результатом, но скорее всего лучше искать наилучшее до конца (ДА - СИДЕТЬ ИСКАТЬ ЗА 0.03:))))
- ну значит решение у них лучше твоего (опять же задача тестов - разделить)
- ну а цепляться к словам из условия - последнее дело явно
Ну в тих обговореннях на форумі, що я прочитав тільки це й було... (придирання до умови)
А я кажу за той факт, що формат виводу %le виводить без округлення... і я не придираюсь до умови, я сказав, що учасникам було б краще дізнатись про ("без округлення" == "макс точність") не з форуму за позаминулий рік, а з умови.
Я не прагну отримати ті 5-8 балів на онлайн турів, мені, шкода, що у журі все виходить як завжди....
Будь-ласка припеніть оце придирання до кожної частини мого посту, прочитайте його цілком, обдумайте написане, а потім вже пишіть щось...
Поза форумом
TheEvilOfTheDay
в усілякому разі я вважаю Ваші скарги недоречними, неприпустимими і незрозумілими...
Поза форумом
redman17 написав:
TheEvilOfTheDay
в усілякому разі я вважаю Ваші скарги недоречними, неприпустимими і незрозумілими...
Це скоріше не скарги, а побажання на майбутнє (не для того щоб мені було легше приймати участь, так як я всеодно останній рік)...
Поза форумом
TheEvilOfTheDay написав:
Ну в тих обговореннях на форумі, що я прочитав тільки це й було... (придирання до умови)
А я кажу за той факт, що формат виводу %le виводить без округлення... і я не придираюсь до умови, я сказав, що учасникам було б краще дізнатись про ("без округлення" == "макс точність") не з форуму за позаминулий рік, а з умови.
Я не прагну отримати ті 5-8 балів на онлайн турів, мені, шкода, що у журі все виходить як завжди ....
Будь-ласка припеніть оце придирання до кожної частини мого посту, прочитайте його цілком, обдумайте написане, а потім вже пишіть щось...
("без округлення" == "макс точність") - передивіться будь-ласка пост №10 до задачі Treasure - це там сказано маскимально прямо і зрозуміло
- якщо вже так, то просто мені не подобається тон дискусії і безглузді "навали" на журі олімпіади, тому задля встановлення справедливості я і веду розмову
- Ви можете бути абсолютно впевнені, що кожен ваш пост я перечитую декілька разів і так само обдумую кожне слово відповіді, тому можете вважати мої пости саме тим, що я і хочу вам сказати
Поза форумом
кстати насчет размещенных тут мною решений:
NEWCALC - 60/60
TETRIS - 60/60
STREAMER - 57/60 (одна BAD DATA - будем разбираться)
TREASURE - 58/60 (один WRONG ANSWER - аналогично)
мой LAMPSPLUS - 24/60, а потому об идее распространяться и не стоит
Поза форумом
redman17 написав:
TheEvilOfTheDay написав:
Я не прагну отримати ті 5-8 балів на онлайн турів, мені, шкода, що у журі все виходить як завжди ....
Будь-ласка припеніть оце придирання до кожної частини мого посту, прочитайте його цілком, обдумайте написане, а потім вже пишіть щось...("без округлення" == "макс точність") - передивіться будь-ласка пост №10 до задачі Treasure - це там сказано маскимально прямо і зрозуміло
- якщо вже так, то просто мені не подобається тон дискусії і безглузді "навали" на журі олімпіади, тому задля встановлення справедливості я і веду розмову
- Ви можете бути абсолютно впевнені, що кожен ваш пост я перечитую декілька разів і так само обдумую кожне слово відповіді, тому можете вважати мої пости саме тим, що я і хочу вам сказати
Ну про перечитування моїх постів, я не помітив))
>> Якщо я написав розвязки ще до Різдва, то я, що повинен перечитувати форум стосовно питань, "яку частину за умовою треба вивести", "чи правильно я зрозумів", "той правий, що, тут
>> виводити....ні він не правий" і подібні дискусі??
Здається, я вже сказав, що це не є "наїздом" на журі, а всього навсього побажання і деякі розрахунки.
Я не питав чому в мене пролетіла задча...
Будь-ласка уважніше перечитайте, раз 10, мій перший пост і помітите, що питання стоїть у тому, що за підрахунками: программи тестувались на компютері в 0.5Ггц.
І питання "А чому в мене пролетіло?" там взагалі немає...
Про ТК порівняння було теж про тестуючу машину...
Про ЕВМ питання стояло "який у цьому сенс", і він не "у вас, що грошей не вистачає на швидшу машину". Так як для більш швидкої машини, реальніше заміряти час учасникам на своїй машині...
Я не кажу "якщо є 10 ядер по 10Ггц, то давайте запустим ПП, всеодно вкладеться"...
І я прекрасно розумію, що треба оптимізувати на максимум, що можливо...
Чи вам просто немає що робити оце??
Поза форумом
еще раз абсолютно однозначное мое ЛИЧНОЕ мнение после МНОГОКРАТНОГО прочтение диалога (в трезвом уме и ясной памяти ):
- еще раз представьте аналогию с обыкновенными предметными олимпиадами - аналогичная ситуация с вопросами к жури, трактовками условий и "уходом" с олимпиады за 3 часа до конца
- Ваши расчеты видятся мне весьма приблизительными, если вообще точными - условия на машине, на которой Вы замеряли время, наверняка отличны от условий проверки решений на олимпиаде
- "реальней замерять время" - еще раз перечитайте предложение со словами "наиболее эффективное решение" и "неправдоподобные подсчеты"
- последнее предложение:
а) совершенно отбивает охоту продолжать дискуссию
б) является по меньшей мере некорректным и не вписывающимся в рамки правил форума
в) по-моему ваше первое сообщение - призыв к дискуссии с другими участниками и жури, последнее предложение - что-то типо "пошел вон" (МОЕ ЛИЧНОЕ МНЕНИЕ)
Відредаговано redman17 (2009-01-22 22:43:03)
Поза форумом
Цікавий той факт, що задачу Treasure ніхто з учасників не зробив на 100%
Можливо помилки в тестах все таки є?!
Я думаю, що журі слід на це звернути увагу....
Поза форумом