На форумі обговорюються лише питання, пов'язані з олімпіадою
Ви не зайшли.
Гравці обирають кілька дробів, що йдуть підряд, чи можуть обирати будь-яку підпослідовність?
Поза форумом
Дріб 4/8 можна скоротити на 2, отримаємо 2/4. І тоді цей самий дріб можна буде скоротити ще раз за іншим ходом. Я правильно зрозумів умову?
Поза форумом
Leon написав:
Дріб 4/8 можна скоротити на 2, отримаємо 2/4. І тоді цей самий дріб можна буде скоротити ще раз за іншим ходом. Я правильно зрозумів умову?
На моя думку, просто рахується, коли скоротив один раз (4/8 на 2 = 2/4 і все)
Поза форумом
Відповіді у журі немає. Уважно читайте умову. Розв'язки не обговорюються
Поза форумом
Питання по умові. " Двоє грають у наступну гру. На дошці записують дроби 1/n, 2/n, ..., n-1/n. За один хід гравець може вибрати деяку непорожню послідовність дробів (можливо, лише один) та скоротити чисельник і знаменних кожного з них на ціле число, більше 1 (для кожного з дробів це число вибирається окремо). Той, хто не може зробити хід, програє. Виведіть номер переможця при умові, що обидва гравці грають оптимально."
Якщо в цій умові слово "послідовність" замінити на слово "множину", то відповіді на задачу від цього зміняться? Так чи ні?
Відредаговано LeonID (2016-10-18 17:41:30)
Поза форумом
В умові послідовність. Множина не розглядається.
Поза форумом
А можно, пожалуйста, еще какой-нибудь пример с ответом указать, для какого-то большого числа. Например, 8 или 12. Все-таки не очень понятно с оптимальностью. Спасибо!
Поза форумом
Надаю приклад до свого питання, і, я думаю, що LeonID також мав наувазі саме це.
Якщо у нас є послідовність 1/6, 2/6, 3/6, 4/6, 5/6 чи може гравець скоротити тільки дроби 2/6 i 4/6, не скорочуючи дріб 3/6?
Поза форумом
Stastomash написав:
Надаю приклад до свого питання, і, я думаю, що LeonID також мав наувазі саме це.
Якщо у нас є послідовність 1/6, 2/6, 3/6, 4/6, 5/6 чи може гравець скоротити тільки дроби 2/6 i 4/6, не скорочуючи дріб 3/6?
Не може.
Поза форумом
Жюри_Непомнящий написав:
Stastomash написав:
Якщо у нас є послідовність 1/6, 2/6, 3/6, 4/6, 5/6 чи може гравець скоротити тільки дроби 2/6 i 4/6, не скорочуючи дріб 3/6?Не може.
Чи може гравець у вказаному прикладі скоротити лише дріб 3/6 не скорочуючи 2/6 і 4/6?
Поза форумом
LeonID написав:
Жюри_Непомнящий написав:
Stastomash написав:
Якщо у нас є послідовність 1/6, 2/6, 3/6, 4/6, 5/6 чи може гравець скоротити тільки дроби 2/6 i 4/6, не скорочуючи дріб 3/6?Не може.
Чи може гравець у вказаному прикладі скоротити лише дріб 3/6 не скорочуючи 2/6 і 4/6?
Прочитайте ще раз УВАЖНО умову!
Поза форумом
У умові написано, що гравець може вибрати деяку непорожню послідовність дробів(можливо, тільки одну) та скоротити їх. Стосовно цього у меня є питання: якщо у гравця є послідовніть дробів(у якій дробів більше ніж 1), наприклад ..2/6,3/6,4/6.., - то він завжди має скорочувати всю послідовність, чи він обирає, скорочувати йому один дріб з цієї послідовності, або два, або усю послідовніть, зважаючи на те, що для нього буде більш вигідним? Буду вдячним за пояснення
Поза форумом
На це питання вже відповідало журі в попередніх повідомленнях
Поза форумом
Добрый день, если в условии задано число 8, можно ли выбрать дроби 2/8 и 4/8 и сократить их?Или же можно выбирать только несколько подряд идущих дробей, которые можно сократить??
Заранее спасибо.
Поза форумом
MaximObozniy написав:
Добрый день, если в условии задано число 8, можно ли выбрать дроби 2/8 и 4/8 и сократить их?Или же можно выбирать только несколько подряд идущих дробей, которые можно сократить??
Заранее спасибо.
Прокрути сторінку на 5 повідомлень вище і побачиш відповідь журі на аналогічне запитання.
Заранее не за что
Відредаговано Dim_ov (2016-10-25 22:40:25)
Поза форумом
zaxovaiko написав:
Leon написав:
На моя думку, просто рахується, коли скоротив один раз (4/8 на 2 = 2/4 і все)
Тобто Ви вважаєте, що дріб, який вже скоротили, скорочувати наступними ходами не можна, навіть якщо він ще допускає скорочення. Читав уважно умову - нічого стосовно цього нюансу не знайшов.
Поза форумом
Доповню відповіді журі:
Жюри_Непомнящий написав:
В умові послідовність. Множина не розглядається.
В умові йдеться про підпослідовність, як нерозривну частину вказаної в умові послідовності дробів, бо наприклад, для n=8, послідовність 2/8; 4/8; 6/8 не може задовольнити умову задачі, оскільки тоді перший гравець завжди виграє, скоротивши одразу множину усіх скоротних дробів.
Відредаговано LVV (2016-11-10 15:46:46)
Поза форумом
Dim_ov написав:
Ви не навели формального (чи хоча-б просто переконливого) доведення того, що ... це оптимальна стратегія.
Згоден. Видалив.
Відредаговано LVV (2016-11-11 00:07:32)
Поза форумом